Ведучі партії можуть "пролетіти" вибори

Середа, 31 серпня 2016, 07:26
Основні політпартії Украіни втратили в рейтингу, а більшість українців хоче дострокових виборів.
Ведучі партії можуть "пролетіти" вибори

Про це свідчать результати опитування, проведеного до Дня Незалежності п'ятьма соціологічними компаніями за підтримки Київського прес-клубу, пише NewsOboz.org з посиланням на Корреспондент.net.

"Якби вибори проходили в серпні, помітно падіння більшості партій-лідерів. Всі політпроекти просіли в рейтингу майже на 10%. Тільки проект" За життя ", очолюваний Вадимом Рабиновичем і Євгеном Мураєвим, за показниками зріс удвічі, що пов'язано з активною медійної кампанією, яку використовував цей проект в літній період політичного затишшя", - зазначив директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий.

За його словами, на можливих виборах "За життя" набрала б 4,5%. У лідерах рейтингу, як показують результати дослідження, залишаються партія "Батьківщина" з 10,6%, "Самопоміч" та Опозиційний блок (у всіх трохи більше 7%), партія президента "Солідарність" і Радикальна партія.

У той же час, за словами соціологів, більше половини опитаних вважають необхідною зміну влади в цілому в Україні. Зокрема, дострокові вибори до Верховної Ради підтримує 77% українців.

Як зазначив глава Київського прес-клубу Михайло Пересунько, мова не про конкретні політичні фігури, а про "незадоволення жителів країни владою в цілому". Найбільший "індекс бажані" проведення дострокових виборів, найбільший показник - в Києві і на сході.

Дослідження проводилося 11-16 серпня центром "Соціальний моніторинг", Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременко спільно з Інститутом економіки та прогнозування НАНУ та Інститутом аналізу і прогнозування в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій). Було опитано 2016 респондентів, похибка становить 1,31-2,18%.

comments powered by HyperComments