Україна не буде торгувати Кримом - Порошенко

П'ятниця, 16 вересня 2016, 13:17
Президент заявляє, що півострів ніколи не обміняють на добре рішення щодо Донбасу.
Україна не буде торгувати Кримом - Порошенко

Питання приналежності Криму не є предметом торгу для української влади, і варіант обміну півострова на врегулювання ситуації на Донбасі також неприйнятний. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії. "Ми ніколи не приймемо і не будемо торгувати Кримом за добре рішення на Донбасі. Крим - це українська територія", - сказав він. За його словами, такий небезпечний прецедент як легалізація анексії Криму Росією, "не повинен мати місце в принципі".

Порошенко також заявив, що політика керівництва Російської Федерації в анексуваному Криму перетворює півострів в концентраційний табір. "Ми не повинні забувати про Крим. Цей тимчасово окупований Росією український півострів Росія перетворює в концентраційний табір, потужну зону військової присутності, змінюючи на власну користь баланс сил у Чорному морі. Для тих, хто вірить у людські цінності і права людини Крим перетворюється на справжній концентраційний табір, де вводяться радянські стандарти покарань і каральна медицина", - сказав Порошенко.

Як приклад глава держави навів випадок із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмою Умеровим, який утримувався в стаціонарі психіатричної лікарні в Сімферополі протягом 3 тижнів.

"Нам кажуть, що кримське питання закрите з точки зору міжнародного права, але насправді воно ніколи і не відкривалося. Крим - це Україна за правом!", - підкреслив Президент.

comments powered by HyperComments