В Україні розіб'ють унікальне створіння

Четвер, 6 жовтня 2016, 18:43
Волонтери збираються створити в Україні унікальний мовний табір. Відбір бажаючих стартує вже 7 жовтня, а перша табірна «зміна» має розпочатися улітку 2017-го у багатьох населених пунктах України.
В Україні розіб'ють унікальне створіння

GoCamp — саме таку назву має цей табір. Організатори обіцяють, що він буде інноваційним, а до участі в ньому запрошуються діти, які бажають вивчити англійську поглиблено. Табірна «зміна» триватиме три тижні, під час яких діти створюватимуть проекти в галузях науки, здоров’я, мистецтва, суспільної діяльності, вибору фаху, спорту тощо.

«Пробний» проект GoCamp уже відбувся у 2016-му році. В ньому взяли участь близько 10 000 дітей з понад 100 шкіл України.

Цікаво, що більшість таборів організовувалися не у великих містах, а в містечках та селах – що зумовлено не те що недостатнім, а взагалі відсутнім викладанням англійської мови в цих населених пунктах.

Викладачі табору — суто волонтери, які на добровільних засадах допомагають дітям вивчати англійську. У GoCamp обіцяють приїхати фахівці із 40 країн світу: від США та Канади – до Китаю та Індії.

Унікальність табору полягає в тому, що діти вивчатимуть мову в її безпосередньому середовищі, спілкуючись із носями мови і запозичуючи досвід освічених викладачів, а не сидітимуть за партами, зазубрюючи складні правила. GoCamp, з-поміж іншого, сприятиме розвитку толерантності, набуттю навичок діяльності в команді та критичному мисленню.

Мета табору — виховання сучасної дитини, яка, знаючи англійську, може надалі побудувати собі комфортне життя, поважатиме інші мови та культури. Ініціаторами GoCamp стали GoClobal і Міністерство освіти та науки в Україні.

Організатори прогнозують приїзд у 2017-му році 1000 викладачів та волонтерів і 100 000 дітей.

comments powered by HyperComments