Порошенко назвав трасу Одеса – Рені стратегічним проектом держави (ФОТО)

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 16:42
Сьогодні Президент України Петро Порошенко ознайомився з ходом ремонту траси Одеса - Рені і назвав дорожче будівництво головним стратегічним проектом держави.
Порошенко назвав трасу Одеса – Рені стратегічним проектом держави (ФОТО)

Вдень 7 жовтня Петро Порошенко побував на 31-му кілометрі траси Одеса - Рені, біля повороту на Теплодар, де подивився на перший відремонтовану ділянку дороги, якщо рахувати від Одеси, передає «Южний курьер».

Всього, за словами начальника облавтодору Олега Вариводи, до кінця жовтня відремонтують 56 кілометрів траси. Всього ж в ремонті знаходиться 12 ділянок загальною протяжністю 134 кілометри. Ті з них, які не встигнуть доробити до зими - зроблять просто «проїжджими», тобто зріжуть шар асфальту і залишать так до весни, до капітального ремонту.

Президент України Петро Порошенко подивився першу ділянку, який ремонтувала фірма «Ростдорстрой» і категорично вказав губернатору Михайлу Саакашвілі і голові обласної ради Анатолію Урбанському на необхідність наявності в регіоні потужного підрядника, здатного вести роботи будь-якої складності у великих обсягах. Потім, виступаючи перед журналістами, Порошенко підкреслив стратегічну важливість ремонту доріг для держави і зазначив, що тепер з державного бюджету буде фінансуватися ремонт доріг загальнодержавного значення, а місцеві магістралі будуть отримувати гроші з обласних бюджетів.

За словами президента, трасу Одеса - Рені серйозно не ремонтували понад 35 років, і це стало одним з факторів економічної деградації Бессарабії. Він сам це бачить на прикладі свого рідного міста Болграда.

Поруч з Порошенком, крім Михайла Саакашвілі і Анатолія Урбанського, також були помічені «інфраструктурний» віце-прем'єр Геннадій Зубко, нардепи Олексій Гончаренко і Антон Кіссе, а також начальниця митниці Юлія Марушевская.

comments powered by HyperComments