Представники «Інтертелекому» звинувачують СБУ у неправомірних діях

Неділя, 13 листопада 2016, 12:12
Вже була оприлюднена офіційна заява компанії, в якій було наголошено, що обшуки з боку СБУ були неправомірними і проводилися з порушеннями чинного законодавства.
Представники «Інтертелекому» звинувачують СБУ у неправомірних діях

Як передає ITCua, вчора співробітники СБУ провели обшук офісів «Інтертелекому» за підозрою в передачі обладнання провайдерам в Криму. У зв’язку з чим компанія оприлюднила офіційну заяву, в яких вона у свою чергу звинувачує силовиків в грубому порушенні норм кримінального процесу і неправомірних слідчих діях під час обшуку і вилучення ключового станційного телекомунікаційного обладнання.

У заяві було зазначено, що 11 листопада співробітниками Київських підрозділів СБУ в супроводі бійців підрозділу «Альфа» був проведений обшук та вилучення ключового станційного телекомунікаційного обладнання, що призвело до порушення цілісності та працездатності телекомунікаційної мережі. Також було підкреслено, що під час цих дій були грубо порушені норми кримінального процесу, а сама слідча дія була неправомірною.

В заяві «Інтертелекому» також зазначається, що задля досягнення мети, сформульованої в рішенні суду, фахівці компанії сприяли проведенню слідства співробітниками СБУ. Там підкреслюється, що жодні підозри та припущення суду не були підтверджені. Також вони додали, що задля досягнення поставлених цілей не було необхідності руйнувати працездатність мережі оператора, для чого навели необхідні доводи. Проте вони були проігноровані правоохоронцями.

Як було заявлено в документі, силовики таким чином здійснювали тиск на ТОВ «Інтертелеком» та навмисно завдали шкоду компанії. Також там відкидається звинувачення щодо неправомірної діяльності з організації зв'язку між АР Крим та України і взаємодії зі спецслужбами РФ.

Представництво компанії звертається до влади з проханням вжити всі необхідні заходи, передбачені чинним законодавством, задля поновлення функціювання підприємства. Адже на даний момент через вилучення технічного обладнання та серверів були відключені мережі передачі даних абонентів по всій Україні. На сьогоднішній момент без зв'язку залишається понад мільйон осіб. Що, в свою чергу, може призвести до відключення голосового зв'язку в абонентів по всій території України.

comments powered by HyperComments