Депутати скасували «зрівнялівку» між АТОвцями та тиловиками

Вівторок, 6 грудня 2016, 19:48
Депутати Верховної Ради України ухвалилаи проект Постанови № 5048 про внесення зміни до пункту 3 Постанови Верховної Ради України "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави".
Депутати скасували «зрівнялівку» між АТОвцями та тиловиками

 За ухвалення проекту постанови з другої спроби проголосували 235 депутатів.

Під час обговорення проекту, профільний комітет відзначив, що є нагальна потреба відновити соціальну справедливість. Коли розпочалася АТО, то встановили однакову зарплату для строковиків і контрактників.

Однак зараз ситуація змінилася - сьогодні строковиків у зоні АТО нема, а в зоні АТО проходять службу лише контрактники, а строковики – у тилу. І тому виглядає несправедливо, коли військові на фронті та в тилу отримують однакову платню. Як стало відомо, парламентський оборонний комітет ухвалив рішення рекомендувати уряду встановити додаткову надбавку тим військовим, котрі перебувають на передовій на першій-другій лінії фронту: щонайменше на дві тисячи гривень - військовослужбовцям, котрі перебувають на першій лінії фронту, і щонайменше на півтори тисячі гривень – на другій лінії.
Проектом передбачається виключити з Постанови Верховної Ради Украївиключити з Постанови Верховної Ради України "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави" абзац п’ятий підпункту 6 пункту 3, яким встановлювався на особливий період розмір грошового забезпечення військовослужбовців строкової військової служби на рівні відповідної категорії військовослужбовців контрактної служби.

comments powered by HyperComments