З Києва поїде патріотичний потяг

Середа, 7 грудня 2016, 19:17
«Укрзалізниця» в черговий раз підтримала всеукраїнську акцію «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» та надала поїзд для активістів патріотичного руху.
З Києва поїде патріотичний потяг

Спеціальний поїзд № 918/917 подорожуватиме південними містами України з 12 по 22 грудня 2016 року, а оскільки курсуватиме напередодні новорічних свят – цього разу матиме назву «Різдвяний поїзд Святого Миколая». Його пасажири – студенти, волонтери, громадські активісти, військові зі східних та західних областей.

За маршрутом курсування волонтерського агітпоїзда до акції зможуть долучитися мешканці Сміли, Дніпра, Запоріжжя, Волновахи, Маріуполя, Бердянська, Генічеська, Херсона, Миколаєва та Одеси. У цих містах пасажири волонтерського поїзда проведуть концерти, дискусії з молоддю, лекції та різноманітні творчі майстер-класи в навчальних закладах та будинках культури. Також поїзд привезе подарунки дітлахам та військовим до Дня Святого Миколая.

Відповідно до графіка курсування поїзда, у складі якого 9 вагонів, із Києва «Труханівська Січ» відправиться 12 грудня о 09:28, і цього ж дня прибуде в місто Сміла (станція ім. Т. Шевченка). Далі 13 грудня поїзд буде у Дніпрі, 14 грудня – у Запоріжжі, 15 грудня – у Волновасі та в Маріуполі, 17 грудня – у Бердянську, 18 грудня – у Генічеську, 19 грудня – у Херсоні та Миколаєві, 21 грудня – в Одесі. Зворотно з Одеси поїзд відправиться до столиці 21 грудня о 22:35 та прибуде на станцію Київ-Пасажирський 22 грудня о 09:16.

Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України» ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності. Мета акції – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризувати національну культуру.

Нагадаємо, що перший агітаційний поїзд «Труханівська Січ» з Києва на схід України відправився 20 квітня 2016 року. Другий волонтерський поїзд курсував з 21 по 26 травня цього року з Києва до міст Луганської області, а третій – подорожував з Києва до західних міст України з 20 жовтня по 6 листопада 2016 року.

comments powered by HyperComments