Генпрокуратура виявила порушення в деклараціях 53 нардепів ВР

Субота, 10 грудня 2016, 10:38
Після перевірки 53 декларацій нардепів, в яких виявили порушення, всі вони були направлені до Національного агентства з попередження корупції.
Генпрокуратура виявила порушення в деклараціях 53 нардепів ВР

Як повідомляє «Главное», до цього Генеральна прокуратура України перевірила близько половини всіх декларацій, які подали нардепи Верховної ради. Згодом матеріали по 53 деклараціям, де були зафіксовані невідповідності, були направлені до НАПКА. А результати перевірки шести депутатів спрямували до Державної фіскальної служби для того, щоб провести додаткову позапланову перевірку.

Про це повідомила начальниця відділу організації діяльності в сфері запобігання та протидії корупції ГПУ Валентина Сеник. За її словами, у під час перевірки були зафіксовані такі порушення, як несвоєчасне подання декларації в НАПКА (одна особа), неповне відображення даних в деклараціях (28 осіб), суміщення з іншою оплачуваною діяльністю ( 11 осіб) та отримання подарунків (2 осіб).

За цими фактами в Національному агентстві з попередження корупції буде проведена перевірка, про що згодом буде проінформована громадськість. Валентина Сеник заявила, що всім 53 нардепів загрожує тільки адміністративна відповідальність, адже різниця між декларованим майном і тим, яке насправді є в наявності, менше, ніж 250 мінімальних заробітних плат.

comments powered by HyperComments