Президент підписав указ про посилення прав людей з обмеженими можливостями

Середа, 14 грудня 2016, 03:05
Президент Петро Порошенко підписав указ «Про створення умов для реалізації прав людьми з інвалідністю», спрямований на посилення прав людей з особливими потребами в Україні
Президент підписав указ про посилення прав людей з обмеженими можливостями

Президент підписав документ  під час зустрічі з представниками громадського руху людей з інвалідністю, повідомляє прес-служба глави держави.

«Такі дефініції, як рівноправ'я, інклюзія, універсальний дизайн, доступність мають стати абсолютно відправними точками для кожного високопосадовця, кожного державного службовця, для всіх без винятку пересічних громадян України», – зазначив Петро Порошенко.

Також президент підкреслив, що основна мета указу – змінити ті традиції, які все ще існують у нашій державі по відношенню до людей з інвалідністю. За його словами, положення документа охоплюють основні сфери життєдіяльності людей з інвалідністю та всі їхні категорії.

Президент назвав першочергове посилення відповідальності за порушення прав і законних інтересів людей з інвалідністю, формування у свідомості громадян толерантного ставлення до людей з інвалідністю, поліпшення рівня та якості забезпечення людей з інвалідністю медичними та реабілітаційними послугами.

comments powered by HyperComments