Радіодіджеї однієї надто популярної української радіостанції залишаться без зарплати надовго

П'ятниця, 23 грудня 2016, 03:21
Мережева радіостанція «Шансон» (у Харкові – частота 103.5FM) отримала від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення санкцію у вигляді штрафу в 25% ліцензійного збору, що дорівнює 294 тисяч гривень за трансляцію пісні Дениса Майданова «Тихий океан».
Радіодіджеї однієї надто популярної української радіостанції залишаться без зарплати надовго

«В трансляції цієї пісні бачимо популяризацію і пропаганду ВМФ держави-агресора ... Окремо хочу сказати, що засідання Національної ради відвідали бійці полку «Азов» (Національна гвардія України), які також озвучили позицію, що трансляція подібних пісень неприпустима і за фактом є пропагандою збройних сил і ВМФ країни-агресора, – повідомив член Нацради Сергій Костинський. –  Нагадаю, на одному з останніх засідань, Національна рада взяла до відома трансляцію радіостанцією «Шансон» пісні про «російською спецназі» Аріни Крамер».

Як відомо, 8 листопада 2016 року вступив в силу закон про частку музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій через чотири місяці після його затвердження парламентом. Законом передбачено, що телерадіоорганізації в радіомовленні повинні забезпечувати мінімальну частку мовлення українського музичного контенту не менше 35% від загального обсягу пісень протягом доби, зокрема, в проміжках від 7:00 до 14:00 і 15:00 до 22:00.

В телерадіоорганізаціях, котрі по радіо поширюють музичні твори, серед яких пісні на офіційних мовах Європейського Союзу за умовами ліцензії складають не менше 60% загального обсягу протягом доби, повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 25% загального їх обсягу.

comments powered by HyperComments