Рішення про оголошення призову на службу офіцерів запасу з кафедр військової підготовки вишів ще не ухвалено

Середа, 11 січня 2017, 18:35
Призиватимуть випускників кафедр військової підготовки тільки у разі необхідності
Рішення про оголошення призову на службу офіцерів запасу з кафедр військової підготовки вишів ще не ухвалено

Про це журналістам у Києві заявив заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марко Андрусяк.

Він зазначив, що законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби», який був ухвалений 6 грудня 2016 року та набув чинності 7 січня 2017 року, запроваджується в особливий період такий вид військової служби як військова служба за призовом осіб офіцерського складу (строком на 18 місяців).

Призову підлягають громадяни віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, отримали офіцерські звання та не проходили військову службу.

Але  конкретне «рішення про призов ще не прийнято», - цитують ЗМІ Андрусяка.

Нагадаємо, що вчора Андрусяк в коментарі InfoResist повідомив: «Плануємо в цьому році провести призов. У кількості близько чотирьох тисяч».

Також на Харківщині стартувала приписна кампанія-2017. Планується, що протягом трьох місяців - до 31 березня - близько 9000 осіб, яким цього року виповниться 17 років, викличуть до райвійськкоматів, де перевірять на предмет придатності до військової служби і поставлять на облік.

Навчальні збори з "оперативними" резервістами пройдуть з 17 січня по 15 лютого. До зборів залучаються придатні за станом здоров’я та за морально-діловими якостями військовозобов’язані, які проходили військову службу в цій або в інших військових частинах та були звільнені протягом 2014 – 2016 років. Виняток - ті, хто брав участь у навчальних зборах у 2016 році. Кожен резервіст отримає 5-7 тис. грн. після проходження оперативних зборів.



comments powered by HyperComments