В Україні заборонена трансляція опозиційного російського телеканалу

Четвер, 12 січня 2017, 16:35
Телеканал "Дождь" з німецькими засновниками показув в ефірі карти, на яких Крим позначений як територія Російської Федерації
В Україні заборонена трансляція опозиційного російського телеканалу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у четвер, 12 січня, вилучила російський телеканал "Дождь" із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, а також тимчасово на три місяці припинила ретрансляцію на території України телеканалу "Телеклуб", який має юрисдикцію Німеччини.

Член Нацради Сергій Костинський розповів, що регулятор рік моніторив ефір "Дождя" і давав каналу два місяці на приведення його діяльності до умов українського законодавства. Власниця і керівниця телеканалу "Дождь" Наталья Сіндєєва поінформувала Нацраду, що "Дождь" створив окрему інтернет-версію для України без реклами. Але Нацрада так і не отримала від "Дождя" документів на внесення української версії до Переліку іноземних каналів, і канал так і не вирішив питання з українськими провайдерами про ретрансляцію ними окремої версії – провайдери наразі ретранслюють супутникову версію "Дождя", де є реклама, - повідомило видання Детектор Медиа .

comments powered by HyperComments