Держава мусить створити умови для зміни законодавства на користь самозахисту - Аласанія

Понеділок, 16 січня 2017, 12:04
Будь-який громадянин України, психологічно здоровий та адекватний, після відповідної перевірки та певного навчання, має право на вільне володіння легальною зброєю для захисту себе та своїх близьких від загроз.
Держава мусить створити умови для зміни законодавства на користь самозахисту - Аласанія

Про це написав Зураб Аласанія на своїй сторінці у Фейсбуці. 

За його словами, під час керування НТКУ він отримав службову інформацію про смертний вирок, винесений на його адресу окремо двома терористичними угрупуваннями (т.з. днр та лнр). Після цього Зураю Аласанія звернувся до МВС за можливістю забезпечення самозахисту.

"Після розгляду звернення та визнання його обґрунтованим, МВС логічно вирішило, що одиниця зброї українського виробництва (пістолет Форт 17) набагато дешевше убезпечення особи силами підрозділу державної охорони на невизначений строк", - йдеться у пості.

Екс-керівник НТКУ підкреслив, що єдиною легальною формою володіння зброєю в нашій країні є формат нагородження нею — МВС саме такий шлях і обрало.

"Вважаю, що держава, яка не сповідує як вищу цінність життя та безпеку кожного громадянина України і яка не може їх забезпечити, мусить створити умови для зміни законодавства на користь самозахисту, водночас посиливши контроль за нелегальним обігом зброї", - написав Зураб Аласанія.

 

Нагадаємо, протягом 2014 - 2015 років Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив зброєю 400 осіб. 

comments powered by HyperComments