Вчителя і лікарі вийдуть на пенсію, як усі, в 63 роки - експерт

Четвер, 19 січня 2017, 14:09
Екперт перераховує, що саме входить в нову угоду з МВФ
Вчителя і лікарі вийдуть на пенсію, як усі, в 63 роки - експерт

За словами економічного експерта Данили Моніна, в угоду з МВФ включені наступні пункти , - пише видання «Комсомольська правда в Україні».

1. Пенсійний вік у чоловіків буде підніматися з 60 до 63 років протягом 9 років (по 4 місяці щороку). Пенсійний вік у жінок буде підніматися до 63 років з 2021 по 2027 - 6 років по півроку щороку.

2. Буде здійснений перехід виходу на пенсію медичних працівників і вчителів на загальну систему (зараз вони можуть виходити на пенсію раніше).

3. Буде збільшено мінімальний стаж для отримання пенсії - з 15 до 35 років за 20 років (додавати 1 рік щороку) до 2036 року.

4. Для професій, сполучених з підвищеним ризиком, буде мінімізований ранній вихід на пенсію, а також пропонується ввести для таких працівників підвищені соціальні відрахування на персональні рахунки, за рахунок яких держава планує робити виплати між раннім виходом на пенсію і пенсійним віком.

5. Пропонується прив'язати виплати до відрахувань (це вічний процес, який не дає результат).

6. Пропонується посилити адміністрування видачі пенсій по інвалідності (зараз аж 1,3 млн. Таких пенсій, що викликає великі сумніви).

7. Переклад спецпенсій на загальні умови.

8. Ну і наостанок - розширити базу збору ЄСВ.

comments powered by HyperComments