На Чонгарі змонтували вежу для мовлення на Крим

Четвер, 26 січня 2017, 01:16
На півдні Херсонської області 25 січня завершився монтаж 150-метрової вишки для організації FM-мовлення на окупований Росією півострів Крим.
На Чонгарі змонтували вежу для мовлення на Крим

Як повідомила прес-служба Міністерства інформаційної політики, в лютому, коли на вишці встановлять обладнання, сигнал чотирьох українських радіостанцій (перший канал Українського радіо, Meydan, «Крим.Реаліі», «Херсон FM») почне доставлятися до Криму. На наступному етапі Україна планує організувати цифрове телебачення.

«Термін будівництва вежі зайняв близько двох місяців. Весь інший час, близько дев'яти місяців, зайняли роботи з прорахунку і міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти», – заявив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Вежа побудована в рамках реалізації Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016-2017 роки. 2 грудня 2016 року відбулася закладка першого блоку під об'єкт.

У реалізації проекту задіяні Міністерство інформаційної політики України, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Херсонська ОДА, Український державний центр радіочастот, Національна громадська телерадіокомпанія України та інвестор "Телемережі України".

comments powered by HyperComments