Ситуація в Авдіївці: 200 людей евакуйовано, двоє українських військових загинули

П'ятниця, 3 лютого 2017, 22:43
Станом на 18.00 3 лютого від початку доби зафіксовано 66 обстрілів.
Ситуація в Авдіївці: 200 людей евакуйовано, двоє українських військових загинули
Як повідомляє прес-центр штабу АТО

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/war/1759486-sogodni-dvoe-ukrajinskih-viyskovih-zaginuli-pyatero-poraneni-shtab-ato.html

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Донецькому напрямку, використовуючи РСЗВ БМ-21 «Град», окупанти вели вогонь по Галіцинівці. Зі 152 та 122-міліметрової артилерії, 120 та 82-міліметрових мінометів – по Авдіївці, Луганському, Троїцькому. Водночас, по Пісках та Луганському неодноразово вогонь вели танки.

На Маріупольському напрямку з РСЗВ БМ-21 «Град», 152 та 122-міліметрової артилерії обстрілювали Талаківку, а зі 120 та 82-міліметрових мінометів – Водяне, Красногорівку, Новотроїцьке, Лебединське, Павлопіль, Широкине, Мар’їнку, Чермалик. Крім того, з гранатометів обстріляли Гнутове. По Павлополю вогонь вів снайпер. По Водяному – БМП, по Чермалику – ПТРК, а по Широкиному – танк.

На Луганському напрямку 152-міліметрова артилерія обстрілювала Новозванівку, а 120 та 82-міліметрові міномети – Троїцьке, Попасну та Новозванівку. Гранатомети стріляли по Кримському.

До Авдіївки прибув новий загін поліції – на зміну спецгрупі поліцейських, яка цілодобово працювала в Авдіївці. Зараз співробітники поліції обходять постраждалі вулиці, йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції. Сформовано 8 груп, які працюють по місту. Їхнє завдання – задокументувати усі пошкодження, з’ясувати, чи немає більше постраждалих та надати допомогу тим, кому вона потрібна. Поліцейські патрулі цілодобово об’їжджають Авдіївку. Окрім охорони правопорядку, правоохоронці виявляють людей, які потребують соціальної допомоги. Наразі серед таких - 464 громадяни, з них 145 дітей, 32 людини з обмеженими можливостями, 284 людини похилого віку. Безперебійно працює лінія 102. Усього з моменту загострення бойових дій, 29 січня, від людей до кол-центру надійшло 92 повідомлення, з них більше половини пов’язані з наслідками обстрілів терористів. Крім того, в Авдіївці встановлено два намети поліції, де громадяни можуть отримати будь-яку допомогу – зігрітися, випити чаю та зарядити телефони.

Із Авдіївки з початку загострення ситуації евакуйовано 244 людини, з них 114 дітей, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Зазначається, що 3 лютого станом на 16.00 з міста евакуйовано 44 людини (з них 19 дітей) до пансіонату «Перлина Донеччини» у Святогірськ. За даними ДСНС, у місті функціонує 1 пункт життєзабезпечення (7 наметів ДСНС, 1 благодійної організації), 3 стаціонарних пункти обігріву, до яких звернулося 9242 людини, з них 4228 людей похилого віку, та 1236 дітей. Крім того, забезпечено харчування 3-ма польовими кухнями. Також прибуло 4 вантажних автомобіля гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування загальною кількістю 32 тонни.

Зокрема, 20 тонн палива, 10 дизель- і бензогенераторів, більше 50 кг мила, 120 кг засобів для прання, а також ліки та перев'язувальні матеріали і продукти вже передані у розпорядження Донецької облдержадміністрації від Харківської області. Гуманітарний вантаж був доставлений до місця призначення 2 лютого. Наступну партію гуманітарної допомоги до Авдіївки, за інформацією голови ХОДА Юлії Світличної, Харків планує відправити вранці 4 лютого.

comments powered by HyperComments