«Наркокур'єри», затримані у Росії – жертви торговців людьми — МВС України

Понеділок, 13 лютого 2017, 23:09
47 громадян України, яких заарештовано у РФ за підозрою у начебто причетності до міжнародного наркосиндикату, є жертвами торговців людьми.
«Наркокур'єри», затримані у Росії – жертви торговців людьми — МВС України

Таке припускає МВС України, і мова іде про злочинну мережу, яка вербувала та вивозила молодих людей віком від 20 до 30 років для роботи наркокур’єрами у РФ. Кандидати на роль кур’єрів не повинні були мати судимостей і досвіду співпраці з правоохоронними органами, повідомляє МВС. Після приїзду до Росії громадяни України працювали наркокур’єрами, а в разі їхньої відмови – їх затримували російські правоохоронці.

Згідно з отриманою поліцією інформацією, жертвами вербовки наркокур’єрів в Україні вже стали більше 400 людей, однак загальна кількість жертв може становити понад тисячу.

Міністерство внутрішніх справ України та Національна поліція України офіційно повідомляє, що послідовно бореться з організованими групами торговців людьми. У грудні 2016 року оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України затримали організаторів злочинної діяльності з вербування наркокур`єрів. Наразі вже доведено близько 30 епізодів.

Міністерство внутрішніх справ України рекомендує громадянам не шукати легких заробітків за кордоном.

«А у разі, коли є інформація про злочинну діяльність таких груп або ж родичі чи близькі стали жертвами, слід невідкладно звертайтися до правоохоронних органів», – закликає МВС України.

comments powered by HyperComments