Батьки зможуть стати співвласниками дитячих садків

Четвер, 16 лютого 2017, 07:17
Для цього їм потрібно створити громадську організацію
Батьки зможуть стати співвласниками дитячих садків

Така можливість передбачена проектом закону про «корпоративні дитсадки».

За словами міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, законопроектом, якого затвердив уряд,  передбачено, що корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації. В проекті закону детально прописано, як такий заклад створюватиметься, на яких засадах функціонуватиме та як в ньому вирішуватимуться основні питання.

Окремо в документі передбачено створення та функціонування інклюзивних груп у дитсадках. Відповідно до запропонованих змін, у дитячій інклюзивній групі може бути максимум 15 осіб, з яких не більш як 3 дитини з особливими потребами. Також передбачається впровадження посади асистента, що допомагатиме вихователям в інклюзивній групі.

«За нашими даними, станом на 15 грудня понад 75 тисяч дітей перебуває в черзі на влаштування у дитячий садок. При цьому, в окремих великих містах у дошкільних навчальних закладах на 100 місцях виховуються 180 дітей. Це означає, що ми маємо шукати більше форм для організації дошкільних навчальних закладів. І корпоративні дитсадки допоможуть нам не лише збільшити кількість місць у дитячих навчальних закладах, а й створити нову альтернативу для працюючих батьків», – додала Лілія Гриневич.

Нагадаємо, що п'ять дитячих садків планується відкрити в 2017 році в Харкові. Два з них будуть відкриті у Немишлянському районі, по одному - в Слобідському, Шевченківському та Новобаварському районах. Таким чином, у дитячі садки зможуть ходити ще близько 500 харківських дітей.

comments powered by HyperComments