100 тисяч: благодійний фонд Сергія Жадана зібрав перші гроші

Понеділок, 20 лютого 2017, 21:21
45 тис грн у Харкові та 63 тис грн у Києві – понад 100 тисяч гривень зібрав новостворений благодійний фонд Сергія Жадана під час перших двох благодійних подій.
100 тисяч: благодійний фонд Сергія Жадана зібрав перші гроші

Гроші планують передати кільком родинам загиблих українських військових, у тому числі – з Добровольчого українського корпусу.

«Хлопці, які загинули в той період, коли добровольчі батальйони ще не мали офіційних статусів в МО та МВС, не мали статусу учасника бойових дій і, відповідно, їхні родини не отримують державної допомоги як родини «офіційних» загиблих, що нелогічно і несправедливо, – говорить голова правління БФ Сергія Жадана Ірина Куніцина. – Зараз думаємо, як найефективніше їм допомогти».

Ірина каже, що завдання – не лише допомогти грошима, а й нагадати суспільству та державі, що ці люди існують, і вони потребують підтримки.

Сергій Жадан розповідає, що хтось просить допомогти грошима, хтось – купити якісь конкретні речі, як, наприклад, пральну машину, чи допомогти з орендою квартири: «Хочу нагадати й про інше: інколи родинам, які втратили на війні батька, потрібні не так гроші, як побутова допомога і підтримка. Якщо у вас є такі сусідки, співробітниці – спитайте, що їм потрібно, чим допомогти».

Гроші у Харкові збирали за допомогою благодійного рок-концерту, який пройшов 17 лютого в Театрально-концертному центрі за підтримки Управління культури ХОДА. Учасниками концерту стали: «Жадан і собаки», «Шана», «Вулиця Курзу», Олег Каданов, «П@п@ Карло & Борис Севастьянов». Усі музиканти грали без гонорару.

«Практично всі учасники цього концерту грали і на харківському Майдані, і на київському Майдані, і на безлічі благодійних концертів під час війни, – говорить співорганізатор концерту Василь Рябко. – Дуже круто бути в такій компанії, і чудово, коли можна поєднати рок-концерт та благодійність. Допомагати – і музикою нагадувати про важливі просто зараз речі».

У Києві ж благодійною подією стала презентація аудіокниги на вірші Сергія Жадана «Тамплієри», організована фондом спільно з радіо «Аристократи» та видавництвом Meridian Chernowitz. Учасниками презентації були Тарас Чубай, Остап Ступка, Олександр «Фоззі» Сидоренко, Каша Сальцова, Анжеліка Рудницька, Іван Леньо, Дмитро Ярошенко та Ярослав Лодигін. За багатьма з них теж багато волонтерської роботи, поїздок на Схід, участі в просвітницьких та благодійних проектах.

«Хочу нагадати, що задача нашого фонду, – не просто збирати гроші і щось купувати, а робити так, щоб люди на Сході відчували себе потрібними, бачили себе як невід’ємну частину України, – говорить Сергій Жадан. – Цьому ми присвятимо низку культурних проектів. Долучайтеся».

Благодійний фонд Сергія Жадана дякує за допомогу усім учасникам та співорганізаторам обох благодійних подій, зокрема, Управлінню культури й туризму ХОДА.

Як пройшов концерт у Харкові – «Справжній варті» розповів сам Сергій Жадан.

comments powered by HyperComments