Майданівцям компенсують тілесні ушкодження наданням статусу учасника бойових дій

Середа, 22 лютого 2017, 11:03
У Мінсоцполітики роз'яснили, що дає новий закон, прийнятий Верховною Радою
Майданівцям компенсують тілесні ушкодження наданням статусу учасника бойових дій

Крім того, мирні громадяни, які постраждали у зоні АТО, можуть отримати статус інваліда війни.

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (реєстр. № 5697 від 23.01.2017). За документ проголосували 261 народний депутат.

У Мінсоцполітики поінформували, що зазначений проект Закону розроблено з метою врегулювання питання надання особам, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича, статусу учасника бойових дій. Це дасть можливість таким особам отримувати відповідні пільги, роз’яснили у Міністерстві.

Крім того, на сьогодні залишається законодавчо не врегульованим статус громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час її проведення. Проектом акта передбачено надання такій категорії осіб статусу інваліда війни.

Прийняття законопроекту дозволить забезпечити належний рівень соціального захисту таких осіб.

Нагадаємо, що у Харкові пройшов мітинг-реквієм на честь Дня Героїв Небесної Сотні.

comments powered by HyperComments