Гройсман наголосив, що блокада призведе до руйнівних наслідків

Юлія Гуш  |  Четвер, 23 лютого 2017, 18:31
За його словами, економічна та енергетична блокада окупованих територій може сильно вдарити по економіці країни
Гройсман наголосив, що блокада призведе до руйнівних наслідків

Про це прем`єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час свого візиту до Харкова. За його словами, зараз конче необхідно вивести країну з кризи, чому блокада може тільки завадити.

«Я вважаю, що сьогодні дуже багато ворогів, в тому числі і зовнішніх, бажають, щоб ми відійшли від економічного зростання та перейшли до економічного падіння, – наголосив він, – це є неприпустимим. Тому економічна блокада, енергетична блокада, вона може привести до негативних наслідків».

За його словами, блокада завдасть шкоду енергетичній галузі. Зокрема, вона спричинить віялові відключення електроенергії. Крім того, вона вдарить по металургійній промисловості: «Якщо зупиниться металургія, яка формує 12% ВВП і 20% валютної виручки в країну, то це підірве курс національної валюти. В перспективі зупиниться комплекс, в якому працює близько 300 000 людей».

Гройсман також зазначив, що вугілля, яке поставляється з окупованих територій, добувається «з українських надр та належить українському народові»: «Воно купується та виробляється підприємствами, які зареєстровані в Україні. Вони сплачують податки Україні». Проте, звертаючись до учасників блокади, прем`єр-міністр заявив, що виступає проти контрабанди та зловживань. Також він виразив готовність йти на діалог задля наведення порядку в місцях перевезення товарів. За його словами, контроль над цим процесом має забезпечувати громадськість.

«Коли мова йде про економічну безпеку країни, то наша патріотичність має полягати в тому, що ми маємо стати на державницьку позицію, – зазначив Володимир Гройсман, – і зрозуміти, що за місяць, два і навіть за три роки провести переорієнтацію національної економіки, коли нахабно, буквально за лічені місяці, агресор зайшов в нашу країну, неможливо».

comments powered by HyperComments