В Україні з`явилось місто, де повністю відмовилися від опалення газом

Вівторок, 7 березня 2017, 12:29
Економія складає 20% бюджету міста
В Україні з`явилось місто, де повністю відмовилися від опалення газом

У місті Жовква Львівської області, де проживає 13 тисяч мешканців, повністю перейшли з опалення газом на опалення твердими відходами.

Саме на таких енергоносіях працюють котельні будинків і комунальних споруд.

В опалювальний сезон місту достатньо лише 2% деревних відходів, які за рік виробляє вся Львівська область, уточняють ЗМІ.

Щоб досягти економії у 2 млн грн на рік, тобто 20 % міського бюджету, Жовква модернізувала головну котельню міста (нові котли щодоби спалюють до 25 кубометрів тирси та щепи) та реконструювали тепломережі.

Загалом у реконструкцію комунального господарства міста за останні три роки вклали понад 1 млн євро. Ці гроші міська влада залучила у вигляді грантів від міжнародних організацій.

В основному грантові кошти витрачають на утеплення будівель бюджетної сфери (дитячі садки, школи та поліклініки) та на реконструкцію котелень і тепломереж.

Зазначається, що після впровадження енергоефективних заходів на опаленні однієї школи в рік стали економити близько 100 тис. грн.

Раніше повідомлялось, що споживання газу у бюджетній сфері Харківської області скоротилось протягом 2015-2016 років на 18%.

comments powered by HyperComments