З будівельними аферистами боротимуться штрафами

Середа, 8 березня 2017, 10:03
Для цього змінюють українське законодавство
З будівельними аферистами боротимуться штрафами

Через недосконалість контролю за об`єктами будівництва, у країні з`являється велика кількість постраждалих від дій аферистів і шахраїв.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України визнає, що з ними дуже важко боротися, і повідомляє, що справа зрушила з місця - президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності».

За інформацією голови Держархбудінспекції Олексія Кудрявцева, головне нововведення – дозвіл на зведення житлових комплексів, багатоповерхівок, торговельно-розважальних комплексів та офісних будинків буде видаватися виключно при наявності повного пакету дозвільної документації, перевіреної відповідним органом держархбудконтролю.

Передбачається, що порушники закону будуть притягнуті до серйознішої відповідальності.

"За деякими позиціями штрафи збільшено у чотири рази, що повинно стимулювати забудовників працювати чесно", - зазначив Кудрявцев.

Чиновник упевнений, що новий закон наведе порядок у будівництві, але за умови, що у цьому будуть зацікавлені і містобудівні органи, і проектанти, і забудовники.

Раніше повідомлялось, що Мінрегіонбуд готує законопроект, який дозволить зносити "хрущовки" без згоди всіх мешканців, які там проживають.

comments powered by HyperComments