На Чонгарі запрацювала радіовежа для мовлення на Крим: які радіостанції чутно

Субота, 18 березня 2017, 04:42
17 березня в Чонгарі Херсонської області офіційно відкрита телекомунікаційна вежа, побудована для організації українського мовлення на територію окупованого Криму.
На Чонгарі запрацювала радіовежа для мовлення на Крим: які радіостанції чутно

Після проведення конкурсу на цифрове телебачення висота вежі на Чонгарі буде збільшена зі 150-ти до 200-т метрів, повідомляє Мінінформполітікі.

«З 92 до 110 метрів в цьому році буде збільшена висота вежі і в Чаплинці. Також розглядається можливість будівництва ще однієї башти на адмінкордоні з Кримом. Планується, що протягом року кількість радіостанцій, які ведуть мовлення на Крим, буде збільшена вдвічі», – розповів міністр інформаційної політики України Юрій Стець,

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко також повідомив, що протягом найближчих тижнів регулятор отримає від Українського державного центру радіочастот прораховані цифрові частоти, а наступного місяця буде оголошений конкурс на місця в Чонгарському мультиплексі.

За результатами конкурсу на Крим на постійній основі мовитимуть 4-6 українських телерадіокомпаній. Завершення усіх робіт на Чонгарській вежі дозволило 17 березня запустити тестове цифрове мовлення на територію Криму для аналізу ефективності охоплення сигналом.

На півострів зараз націлені сигнали шести українських телерадіокомпаній. Також у тестовому режимі розпочала роботу радіостанція «Крим.Реаліі» на частоті 105,9 МГц з потужністю передавача 5 кВт. Повноцінно вона запрацює у травні. Зараз з Чонгара вже транслюються передачі Українського радіо на частоті 100,7 МГц, радіо «Мейдан» (101,4 МГц), «Херсон FM» (107,8 МГц).

Українське мовлення добре чути в Джанкої і трохи гірше – в Сімферополі, розповів в ефірі радіо «Херсон FM» перший слухач, який дотелефонувався з окупованого Криму: «У Джанкойському районі сигнал дуже добре ловиться. А в Сімферополі вже гірше, якість падає».

comments powered by HyperComments