Світлична на засіданні Ради регіонального розвитку/ Фоторепортаж

Сергій Марков  |  Понеділок, 20 березня 2017, 14:01
Теми засідання - ситуація в регіонах. Бюджетні надходження, розвиток інфраструктури, привабливість регіонів для іноземних інвесторів
Світлична на засіданні Ради регіонального розвитку/ Фоторепортаж

Відразу відзначимо - на загальному фоні Харківщина виглядає в дуже хорошому світлі.

Чітко фіксується переконливе зростання інвестицій в регіон - у 10 разів у минулому році відносно 2015 року. І цю тенденцію буде закріплено і в 2017-му.

"Цього року ми плануємо залучити біля мільярда гривень від наших міжнародних партнерів", - планує голова Харківської ХОДА Юлія Світлична.

Після децентралізації у регіоні знаходиться достатньо коштів для соцінфраструктури - на школи, лікарні. І, як повідомила присутнім губернаторка,  "майже в 2 рази збільшився бюджет розвитку – до 4,5 мільярда гривень".

Дороги Слобожанщини - ще одно питання, яке Юлія Світлична намагається вірішити у рамках реформи інфраструктури, зокрема, Державного дорожнього фонду та механізму митного експерименту 2017 року. "Ситуація справді складна, але її потрібно вирішувати. І найкращий час – саме зараз» ", - відзначила голова ХОДА.

Нагадаємо, що у Харкові нещодавно пройшло пройшло обговорення реформування первинної медицини і ролі об'єднаних громад в медреформі. Перед нами стоїть завдання змінити і поліпшити якість медичних послуг. Починаємо, звичайно ж, з первинної медицини" , - зазначила голова ХОДУ у ході міжнародного семінару, присвяченого цієї темі.

Також у Харкові пройшло засідання, на якому було розглянуто конкретні кроки щодо розвитку авіабудівництва. «Харків займає сталі позиції в авіаційній галузі. У нас є вищий навчальний заклад, працюють суміжні підприємства – «ФЕД», «Хартрон», «Комунар». Я вважаю, в цілому можна створити потужний авіаційний кластер на Харківщині", - наголосила губернаторка.

 

comments powered by HyperComments