В Україні дозволили ловити рибу з Червоної книги

П'ятниця, 24 березня 2017, 17:34
Рибовідтворювальному заводу знадобились російські осетри
В Україні дозволили ловити рибу з Червоної книги

Національна комісія з питань Червоної книги України дозволила «Виробничо-експериментальному Дніпровському осетровому рибовідтворювальному заводу імені академіка Артющика» виловити російського осетра у кількості 10 самиць та 15 самців.

Перший за чотири роки вилов цієї риби необхідне для відновлення осетрових у пониззі Дніпра, повідомляє Держагентство рибного господарства України.

"Використання дикого осетра для програм відновлення популяції цього червонокнижного виду риби дуже важливе, оскільки, у зв’язку з порушенням водних режимів каскаду Дніпровських водосховищ та наслідком – порушенням міграційних шляхів, деградацією нерестовищ, браком плідників і погіршенням їх якості – природне відтворення осетрових практично не відбувається", - зазначають у ДАРГ.

Для програми штучного відтворення осетрових в басейні Чорного моря буде забезпечено якісний відлов рибин та їх транспортування на завод, отримання ікри та дбайливе повернення плідників осетра після відбору ікри назад у водойму.

На заводі спеціалісти будуть здійснювати нагляд за ікрою до її дозрівання та за мальком. Результатом програми стане випуск підрощеної молоді російського осетра у пониззя річки Дніпро. Очікується, що випуск малька буде здійснено в кінці літа 2017 року.

У держагентстві нагадали, що у 2000 році в Україні введено повну заборону на промисловий вилов осетрових риб в Азово-Чорноморському басейні та у внутрішніх водоймах, а також продаж ікри, добутої з дикого осетра.

Раніше харків'яни повідомляли про масовий мор риби в одному з озер міста.

comments powered by HyperComments