Нове підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Реакція Гройсмана

Середа, 5 квітня 2017, 13:07
"Жодних зараз підстав говорити про підвищення цін на тарифи немає"
Нове підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Реакція Гройсмана

Таку заяву Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зробив в ефірі телеканалу "112 Україна" у вівторок.

Прийнявши рішення про встановлення граничної ціни на газ, Уряд викорінив оборудки у газовій сфері тих, хто "грів руки" на різних цінах на газ, та захистив людей системою субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

"Я не для того прийшов працювати в Уряд, щоб збільшувати нашу залежність. Я хочу, щоб Україна була сильною, економічно, енергетично незалежною, щоб це була країна, в якій нормально, якісно живуть люди", - підкреслив Володимир Гройсман.

Глава Уряду зауважив, що тарифи затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) за розрахунками теплокомуенерго, що належать міським громадам.

Як раніше писала «Справжня Варта», Президент України Петро Порошенко заборонив вводити абонплату на газ.

«Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до Уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує», -  зазначив Глава держави, - повідомила його прес-служба.

Як раніше писала «Справжня Варта», Кабінет Міністрів України вимагатиме від Національної комісії з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) зміни рішення, згідно з яким з 1 квітня в Україні розмежується плата за газ і вводиться абонплата за доставку палива. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму відеозверненні в соціальній мережі Facebook.

comments powered by HyperComments