Після аварії на "Степовій". Безпеку шахтарів розглянуть на засіданні уряду 26 квітня

Середа, 12 квітня 2017, 19:04
Про це Володимир Гройсман заявив у ході розгляду звіту про результати розслідування обставин та причин аварії на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля"
Після аварії на "Степовій". Безпеку шахтарів розглянуть на засіданні уряду 26 квітня

Посадовець звернувся до Міністра ВСУ Арсена Авакова з проханням проконтролювати ситуацію, адже якщо відповідальні керівники будуть відповідати перед законом, це буде сигналом іншим, що не слід халатно ставитись до безпеки людей. Також в уряді збираються посилювати державний контроль у цій сфері.

Результати Держкомісії, яка розслідувала обставини трагедії, показали, що на шахті не було необхідних дозволів та не було дотримано норм охорони праці (недостатнє провітрювання, перевищення вмісту метану, несправність систем сповіщення та ін.).

Усі факти вказують на порушення з боку керівництва шахти, відтак висновки комісії затверджені урядом та скеровані у правоохоронні органи.

Прем’єр-міністр також нагадав про вимогу представити відповідь щодо стану безпеки українських шахтарів та виділення 200 мільйонів гривень на індивідуальні засоби захисту для гірників. Ці питання розглянуть на засіданні уряду 26 квітня, - повідомляє "Справжня Варта. Львів".

Нагадаємо, 2 березня на Львівщині трапилась надзвичайна ситуація: на шахті “Степова” ДП “Львіввугілля” на Сокальщині пролунав вибух, який забрав життя кількох гірників. "Степова" - одна з найбільших шахтово-вугільних аварій  в Україні. Після аварії дві особи перебували у реанімації, одинадцять — у хірургії та один — у травматології. Двоє постраждалих перебувають у важкому стані, 12 — у стані середньої тяжкості.

 

comments powered by HyperComments