Одним гемороєм менше: Росія остаточно відмовилася від участі в Євробаченні

Четвер, 13 квітня 2017, 23:38
Принаймні, так стверджує Європейська мовна спілка, і шкодує, що РФ не візьме участь в Євробаченні.
Одним гемороєм менше: Росія остаточно відмовилася від участі в Євробаченні

Офіційний транслятор Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» на території Російської федерації «Перший канал» відхилив усі запропоновані Європейською мовною спілкою (ЄМС) варіанти і не буде брати участі у Міжнародному конкурсі.

«На жаль, обидві пропозиції були відхилені «Першим каналом». Тому Росія не буде брати участь у 62-му конкурсі «Євробачення». Ми дуже хотіли, щоб все 43 країни змогли взяти участь у конкурсі в цьому році і зробили все можливе для досягнення цього», – заявили головні організатори «Євробачення».

Російський «Перший канал» відмовився транслювати «Євробачення-2017» з Києва. Таке рішення було прийняте, оскільки ЄМС не зміг врегулювати питання про участь у конкурсі росіянки Юлії Самойлової. Раніше «Перший канал» заявляв, що віддалений виступ «дискримінує російську учасницю» і йде врозріз з принципами конкурсу. А варіант заміни Юлії Самойлової на іншого виконавця не розглядається.

Як відомо, 22 березня 2017 року Служба безпеки України заборонила Самойловій в'їзд на територію України на три роки внаслідок її виступів в окупованому Криму. У той же день сайт російського ВГТРК повідомив, що через заборону на в'їзд Самойлової «Перший канал» не буде показувати міжнародний конкурс, проте сам телеканал цього тоді не підтвердив. Російсько-клемлівськіі телеканали в один голос також відмовилися від трансляції «Євробачення 2017».

До речі, кремлівські засоби масової дезинформацйії сурмлять, що Самойлова все одно поїде на конкурс.

...Правда, вже у 2018-му році.

comments powered by HyperComments