Книги з країни-агресора дозволять завозити в Україну тільки з рецензією

П'ятниця, 28 квітня 2017, 10:08
Немає офіційної рецензії - не має дозволу
Книги з країни-агресора дозволять завозити в Україну тільки з рецензією

Така процедура прописана у наказі Держкомтелерадіо, яким затверджено Рекомендації з підготовки рецензії щодо оцінки та характеристики змісту видання, яке має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України на митну територію України.

Суб’єкти господарювання надаватимуть такі рецензії разом з примірником видання для отримання дозволу на ввезення видавничої продукції. Рекомендації розроблено відповідно до статті 281 Закону України «Про видавничу справу».

У Рекомендаціях зазначено, що рецензування видань можуть виконувати фахівці (експерти), які є членами всеукраїнських творчих спілок, науковими, науково-педагогічними працівниками вищих навчальних закладів, наукових установ Національної академії наук України та національних галузевих академій наук.

Рецензія має містити неупереджений висновок щодо  змісту видання та його відповідності або невідповідності Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Рецензія складатиметься державною мовою в стислій формі та має бути скріплена підписом рецензента та печаткою установи (організації), у якій він працює, а також засвідчена підписом власника прав на видання.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Харківській книгарні «Є» відбулася дискусія, присвячена 25-ій річниці «Криголаму», бестселера Віктора Суворова, присвяченого подіям Другої світової війни.

20 квітня був день народження автора Віктора Суворова. Йому виповнилось 70 років. Який ризикуючи власним життям, життям своїх близьких, вирішив розповісти людям праву про початок Другої світової війни. І ми вирішили таким чином вшанувати пана Віктора Суворова, який зараз знаходиться далеко у Великій Британії. Таким чином віддати шану цій непересічній людині, яка у нашому місті навчалася у військовому училищі».

comments powered by HyperComments