Після Балаклії Міноборони частково відновить "живучість" військових складів та арсеналів

П'ятниця, 5 травня 2017, 16:29
На ці цілі із резервного фонду держави додатково виділено 200 мільйонів гривень
Після Балаклії Міноборони частково відновить "живучість" військових складів та арсеналів

– Близько 99 мільйонів гривень виділено на відновлення пошкоджень, завданих пожежею на складі у Балаклії, із них 9 мільйонів – на розмінування території, – зазначив Міністр оборони України Степан Полторак.. – Окрім цього, із резервного фонду держави додатково виділено 200 мільйонів гривень на відновлення живучості військових складів та арсеналів.

Міністр оборони України наголосив, що особлива увага буде приділятися складам з озброєнням, розташованим поблизу кордонів із Російською Федерацією.

– У нас є чіткий план щодо прийняття невідкладних заходів, аби не допустити подібних випадків, – повідомив Міністр оборони України.

Він також зазначив, що враховуючи 25 років недофінансування, на забезпечення повного відновлення арсеналів та складів потрібно близько 5 мільярдів гривень.

Як раніше писала «Справжня Варта», 4 травня під час робочої поїздки до Балаклійського району Степан Полторак та Юлія Світлична ознайомилися з ходом відновлювальних робіт, відвідали територію військової частини А1352, де вивчили стан справ з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та хід розмінування території 65-го арсеналу.

Під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Також на відновлення Балаклії додатково виділено 45 млн.грн. Про виділення додаткових коштів голова ХОДА Юлія Світлична домовилася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час його робочої поїздки до Харківської області.

comments powered by HyperComments