Міністерство культури має намір реалізувати спільні проекти з компанією Google

Неділя, 21 травня 2017, 18:16
Вже були обговорені перспективи реалізації даних проектів та умови подальшої співпраці.
Міністерство культури має намір реалізувати спільні проекти з  компанією Google

Міністр культури Євген Нищук  зустрівся з директором з публічної політики  компанії Google Дороном Авні, передає Урядовий портал. Зокрема, під час даної зустрічі були розглянуті спільні напрацювання у рамках кампанії «Автентична Україна», а також спецпроект «Дерев'яні Церкви Карпатського Регіону», який дає можливість дізнатися більше про кожну з  них. Також вони говорили про перспективи створення проекту, присвяченого ЗD-туризму унікальними музеями України просто неба.

За словами Євгена Нищука, реалізація ініціатив компанії Google представляє значний інтерес для української сторони: «Ця співпраця для нас є стратегічною, адже ми хочемо відкрити світову інакшу, цікаву і надзвичайно красиву  Україну, – підкреслив він, – зокрема, в рамках цієї співпраці, ми хотіли б звернути увагу  на повний спектр пам’яток, які знаходяться на території нашої держави. Переконаний, величезні культурні надбання, наша унікальна культурна спадщина по-справжньому вразить світ, адже дотепер популяризацією цих скарбів займались не в повну силу, і ми хочемо це змінити».

Крім того, Міністр культури розповів, що Україна зараз долучається до участі у великих міжнародних проектах, форумах. Наприклад, на Франкфуртському книжковому ярмарку був презентований український Національний стенд, під час створення якого були застосовані сучасні технології. За словами Євгена Нищука, він може достойно презентувати Україну.

Дорон Авні підкреслив, що місія Google полягає в систематизуванні зібраної інформації задля того, щоб зробити її доступною для усіх. І одним з пріоритетних напрямків їх роботи є саме культура.

Як повідомляла «Справжня варта», для блокування сайтів необхідно або вводити військовий стан, або визнати Росію агресором. Про це заявив перший генеральний прокурор України Віктор Шишкін. Він підкреслив, що умовах війни ворожі ресурси можуть блокуватися. «Тому суто з правової точки зору можуть бути обмежені права людини, до прикладу у соціальних мережах», - зазначає Шишкін.

comments powered by HyperComments