Рева розповів про ідеологію пенсійної реформи

Понеділок, 29 травня 2017, 09:17
Не буде повної заміни солідарної системи на накопичувальну
Рева розповів про ідеологію пенсійної реформи

Метою Уряду є запровадження повноцінної трирівневої пенсійної системи, яка складатиметься з трьох частин: солідарного рівня, обов’язкового накопичувального та добровільного накопичувального рівнів пенсійного забезпечення. Кожен з цих трьох рівнів відіграватиме свою роль у формуванні пенсій громадян, але вони не можуть бути взаємозамінними чи взаємовиключними, про що свідчать не лише висновки вітчизняних експертів, але й світовий досвід, - повідомляє «Справжня Варта».

«За будь яких умов базовим рівнем пенсійного забезпечення є солідарна система. За будь якої моделі вона забезпечуватиме від 60 до 70 відсотків розміру пенсії громадян. Тому першим кроком пенсійної реформи є наведення порядку та відновлення стабільності в солідарній пенсійній системі, яка має базовий рівень. Другий крок реформи, який буде зроблено, – запровадження обов’язкової накопичувальної системи пенсійного забезпечення, яка дозволить кожному працюючому, віком до 35 років, відкрити власний накопичувальний рахунок у пенсійному фонді та перераховувати туди кошти, з яких буде платитися друга частина пенсії. І громадяни з високими доходами матимуть можливість добровільно відраховувати певний відсоток із зарплати, щоб мати третє джерело для пенсії», – пояснив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

 Він зазначив, що у перспективі, за умови проведення цих дій, Україна отримає збалансовану, сучасну трирівневу пенсійну систему, яка не допустить повторення тої ситуації, що склалася сьогодні в цій сфері.

Як раніше писала «Справжня Варта», до пенсійного стажу протягом десяти років щорічно додаватиметься по одному року. Сьогодні пенсія у 60 років призначається за наявності страхового стажу

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments