Мінімальний прохідний бал на медичні спеціальності встановлено у 2017 році на рівні, не нижче 150 балів з кожного сертифікату ЗНО

П'ятниця, 2 червня 2017, 11:06
До цього прийшли Міністерство охорони здоров'я України спільно з Міністерством освіти та науки України
Мінімальний прохідний бал на медичні спеціальності встановлено у 2017 році на рівні, не нижче 150 балів з кожного сертифікату ЗНО

Як відзначають у міністерствах, "це не покарання для університетів чи вступників, це дійсно необхідний крок, спрямований на підвищення якості абітурієнтів", - повідомляє «Справжня Варта».

Так, наведено такий приклад.

Попри великий конкурс при вступі у медичні ВНЗ (10–30 осіб на місце залежно від спеціальності та ВНЗ), рівень їх абітурієнтів часто поступається іншим спеціальностям. Наприклад, під час вступної кампанії 2015-го до ЛНМУ ім. Данила Галицького на спеціальність «лікувальна справа» зараховували абітурієнтів, які здали ЗНО з профільних предметів на 140–160 балів. У порівнянні, на економічний факультет КНУ ім. Т.Шевченка, де конкурс становить в середньому 30 осіб на місце, у 2015-му зараховували абітурієнтів із прохідним балом від 180 з профільних предметів.

Встановлення прохідного балу розповсюджується на спеціальності: «Стоматологія», «Медицина», «Фармація, промислова фармація» та «Педіатрія» галузі знань «Охорона здоров’я». Це нововведення стосуватиметься усіх абітурієнтів, незалежно від форми навчання (за кошти державного бюджету чи за кошти фізичних чи юридичних осіб) та підпорядкування ВНЗ. 

Як раніше писала «Справжня Варта», студентів-медиків визволили "з кабали" і одночасно зменшили їм гарантії працевлаштування.

Уряд остаточно скасувала обов’язкове працевлаштування студентів, у тому числі - студентів-медиків.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments