Кіберполіція надаватиме допомогу інтернет-провайдерам у блокуванні заборонених сайтів

Неділя, 4 червня 2017, 15:24
Зокрема, Департаментом кіберполіції були надані практичні рекомендації щодо блокування доступу до веб-ресурсів без використання спецобладнання.
Кіберполіція надаватиме допомогу інтернет-провайдерам у блокуванні заборонених сайтів

Департаментом кіберполіції була розроблена низка відповідних рекомендацій, якими можуть скористуватися підприємства, установи та організації усіх форм власності, повідомляє Урядовий портал. Представники Департаменту, зокрема, виділили такі методи боротьби із забороненими інтернет-ресурсами, як блокування за допомогою DNS та по URL, а також за IР-адресами, який вони вважають найбільш ефективним. За їх словами, саме такий спосіб не передбачає зайвих витрат чи закупівлі техніки.

В кіберполіції також повідомляють, що нещодавно в мережі почали просувати спеціальні браузери, використовуючи при цьому агресивний маркетинг. Їх рекламують як ті, що здатні обходити блокування заборонених ресурсів, хоча насправді вони отримують доступ до персональних даних та ОС користувача. Правоохоронці попереджають, що зловмисники можуть скористатися отриманою інформацією у власних цілях, у тому числі і для здійснення протиправних дій.

Нагадаємо, що згідно указу Президента України низка російських веб-сайтів та соціальних мереж була заблокована. За доступ до них інтернет-провайдерам загрожують штрафи.

comments powered by HyperComments