Порошенко готовий підписати закон про відновлення курсу України на членство в НАТО

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 9 червня 2017, 17:29
За словами президента, дана ініціатива, в якій брала активну участь коаліція, вже була з ним узгоджена
Порошенко готовий підписати закон про відновлення курсу України на членство в НАТО

Петро Порошенко зазначив, що даний курс необхідний задля забезпечення безпеки України. За його словами, на сьогоднішній день поствоєнні механізми безпеки в світі є неефективними.

«Останніми днями вийшла надзвичайно важлива інформація щодо безпосередніх доказів участі Російської федерації в терористичні атаці на малайзійський літак. Росія блокує створення трибуналу. Що де факто є явкою з повинною. І звичайно що я, як президент країни, маю піклуватися про безпеку держави. Але коли це буде … Хочу зазначити, що попереду у нас дуже багато роботи».

Зокрема, Порошенко підкреслив першочергову роль реформ, які має провести держава перед подачею заявки на членство в НАТО. Критерії там високі і щоб відповідати їм, Україні необхідно провести велику роботу. Даля Грибаускайте, президент Литви, у свою чергу зазначила, що процес реформування є золотим часом для України, можливостями якого вона має скористатися.

Зокрема, вона торкнулася теми війни на Сході України і наголосила на тому, що санкції з Росії не можна знімати: «Ми стурбовані через те, що ця ситуація далі погіршується, – розповіла Грибаускайте, – і ми бачимо, що кожен день гинуть люди. І немає жодних умов для того, щоб можна було знімати санкції. І ми бачили, що навіть США розширили список організацій, до яких будуть застосовані санкції... Немає миру в Україні – немає миру в Європі».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments