Медична реформа: за що платитимуть жінки під час пологів

Субота, 10 червня 2017, 04:39
Після запровадження медичної реформи не всі операції робитимуться безкоштовно, натомість це не стосується мінімальних послуг щодо пологів.
Медична реформа: за що платитимуть жінки під час пологів

Про це заявила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає «Справжня варта».

На пологи мінімальні послуги будуть надаватися безкоштовно. Жінка прийде до пологового будинку, буде мати лікаря, який чергує у той день. Також надаватимуться всі витратні матеріали, як на нормальні пологи, якщо потрібен кесарів розтин, то буде операція, і всі витрати буде покрито.

Але, коли жінка хоче сама бути в палаті, якщо вона хоче специфічного лікаря або додаткові якісь послуги, тоді вона матиме співоплату. Щоправда, не всі процедури та не всі операції робитимуться з самого початку, оскільки немає достатнього фінансування.

«Але ми будемо розуміти, якщо це планова операція, не екстрена, бо екстрена операція буде безоплатною, на планову буде чіткий тариф і буде всім прозоро повідомлено та чітко буде сказано, якою буде співоплата. Будуть додаткові програми, які допомагатимуть пацієнтові співоплатою, бо є такі пацієнти, які економічно не в змозі заплатити, так само як є субсидії», – розповіда Уляна  Супрун.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments