Включати якісь борги по субсидіях в платіжки громадянам – це шахрайство

П'ятниця, 16 червня 2017, 11:08
Ніяких підстав для цього у підприємств немає
Включати якісь борги по субсидіях в платіжки громадянам – це шахрайство

Таку думку висловив  Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, дав відповідні доручення главам ОДА, - повідомляє «Справжня Варта»

Розенко заявив про факти, коли постачальники послуг починають вигадувати якісь борги людям, котрі отримують субсидії перед постачальниками послуг. За його словами, у минулому році ця історія була особливо критичною в Одеській області з «Одесагазом".

" Якщо такі ситуації будуть, реакція обласної влади має бути жорсткою. Також прошу негайно інформувати і Кабінет Міністрів України, і звертатися безпосередньо до НРКЕКП, щоб відповідна реакція від регулятора, який здійснює нагляд за діяльністю цих організацій і виконанням ними умов ліцензій, також була», - сказав Розенко.

Також віце-прем’єр-міністр зазначив, що до 1 червня всі підприємства, які надають послуги газо- та електропостачання, мали надати до управлінь соцзахисту перелік осіб, котрі мають право на отримання відповідної компенсації. Однак на сьогодні, із 1,5 тис. підприємств органамсоцзахисту населення надали такі списки осіб 1,2 тис підприємств. Не в повному обсязі  інформація надана у Тернопільській та Черкаській областях. У Чернівецькій, Миколаївській областях і м. Києві відповідну інформацію не надало жодне з газопостачальних підприємств. 

Як раніше писала «Справжня Варта», постачальники житлово-комунальних послуг зобов’язані здійснити перерахунок платежів на користь субсидіантів.

Мінсоц роз'яснив, що несплата обов’язкового платежу у разі наявності зекономленої субсидії не є підставою для нарахування боргу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments