Україна стала «полігоном для випробування новітнього кіберозброєння Росії» - саміт з кібербезпеки

П'ятниця, 16 червня 2017, 16:41
Співорганізатором саміту у Києві став Офіс Харківщини у Вашингтоні
Україна стала «полігоном для випробування новітнього кіберозброєння Росії»  - саміт з кібербезпеки

Як зазначили топ-спікери форуму, Україна стала «полігоном для випробування новітнього кіберозброєння Росії» та однією з перших держав, які зазнали масованих хакерських атак на об’єкти енергетики, банківського сектору, транспорту, охорони здоров’я та інших ключових сфер. Саме тому досвід українських фахівців сьогодні є важливим для багатьох країн, - повідомляє «Справжня Варта»

Зокрема, Посол США в Україні Марі Йованович підкреслила, що кібератаки на енергетичну систему України у 2015 році були першими в світі.

«Українські фахівці винесли з цього урок, і в грудні 2016 року українська енергосистема вже витримала і успішно відбила кібератаку. Як ми знаємо, подібним нападам піддалися і Міноборони, Міністерство транспорту. США висловлюють вдячність українським експертам за можливість обміну інформацією з кіберзагрози, що допомогла Америці захистись від аналогічних атак, спрямованих проти державних і урядових установ», – зазначила посол США.

Загалом участь у заході взяли провідні фахівці з 25 країн світу, зокрема - США, Ізраїлю, Швеції, Швейцарії, Польщі, України та інших.

Global Cybersecurity Summit – 2017 став найбільш представницьким форумом у галузі кібербезпеки у Східній Європі на сьогодні.  Участь у саміті Global Cybersecurity Summit – 2017, який проходив 14-15 червня, взяли понад п’ятсот представників з 25 країн світу.

Як раніше писала «Справжня Варта», Перший Міжнародний саміт GCS - 2017 розпочався в Києві: подробиці.

У GCS - 2017 беруть участь провідні експерти та представники компаній в сфері кібербезпеки з США, Європи та Ізраїлю. Також до участі в саміті долучилися учасники та гості з понад 30 країн, серед яких представники міністерств та відомств, посли іноземних держав, представники міжнародних організацій, банківських та інвестиційних установ, експерти в оборонній галузі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments