Харківськи курсанти «стають на крило» на Львівщині

Субота, 17 червня 2017, 02:04
На Львівщині, в окремій бригаді армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил Україні триває підготовка курсантів Харківського Національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.
Харківськи курсанти «стають на крило» на Львівщині

Майбутні військові пілоти опановують наступний тип вертольотів Мі-8, на яких їм доведеться після випуску із ВВНЗ літати у військових частинах, повідомляє «Справжня Варта». В університеті курсанти-льотчики вже освоїли пілотування вертольотів Мі-2 та АК1-3, а стажування у бригаді армійської авіації це наступний крок їхнього навчання.

Заступник командира бригади з льотної підготовки підполковник Геннадій Голубівський повідомив, що нещодавно курсанти на базі військової частини завершили теоретичну підготовку і приступили до виконання практичних вправ із пілотування вертольотів Мі-8 різних модифікацій, зокрема, й модернізованих Мі-8МСБ-В.

«Підготовкою курсантів авіаційного університету ми займаємося з 2015 року. Звичайно, ця функція не притаманна авіаційній частині і додає додаткового навантаження на льотний склад підрозділів, який постійно виконує завдання в районі проведення АТО та у миротворчих місіях у Конго та Ліберії, однак позитив цього процесу вагомий, — розповів досвідчений льотчик підполковник Геннадій Голубівський. — Адже молоді пілоти приходять на стажування в бойову частину, спілкуються із старшими досвідченими льотчиками, звикають до реального життя авіабригади. Ми вивчаємо їх, бачимо хто на що здатний. Після навчання в університеті більшість з них потрапить проходити службу саме до нашого колективу. Тож процес становлення молодих офіцерів буде швидшим та більш якісним».

Курсанти виконують прості вправи пілотування на вертольотах, але з кожною льотною зміною завдання для них ускладнюються.

«Мені подобається пілотувати вертоліт Мі-8. На цьому типі вертольотів я налітав вже 3 години, а мій загальний наліт налічує 18 годин. Сам процес пілотування не складний, якщо ти цього хочеш і це тобі подобається», — поділився враження від стажування курсант 4 курсу ХНУПС молодший сержант Данило .

Інструктори позитивно дають позитивні відгуки про своїх курсантів, які досить впевнено опановують навички пілотування бойових вертольотів. Вони швидко реагують на зауваження наставників та виправляють помилки, прагнучи досягти у своїх діях бездоганності.

comments powered by HyperComments