Microsoft навчатиме українських вчителів

Неділя, 2 липня 2017, 08:07
Разом з Міністерством освіти і науки України українська філія компанії долучатиметься до розробки Концепції Нової української школи
Microsoft навчатиме українських вчителів

У межах співпраці МОН з компанією щодо впровадження ІКТ в освітній процес також розроблено рекомендований план дій Microsoft Education Transformation Framework і концепція програми «Школа майбутнього» – карта впровадження інформаційних технологій, - повідомляє «Справжня Варта»

Ці два документи пропонують МОН візію функціонального застосування ІКТ в освіті, а також механізми для успішного впровадження реформ середньої освіти в частині інформаційних технологій.

Так, план передбачає, що впровадження таких технологій має бути поетапним, інакше спроба їх запровадити може провалитися. Спершу – відпрацювання зв’язків з партнерами, що допомагають у впровадженні. Наступне – поліпшення якості освіти через підвищення інформаційної культури й професійної ІКТ компетентності вчителів і директорів шкіл. Потім – розробка ІКТ стратегії для загальноосвітніх шкіл (навчальні плани, цифровий контент, механізм оцінювання вчителів оволодіння ключовими компетенціями).

Лише після цього має йти матеріальна підтримка і розвиток шкіл, які вже будуть готові використовувати технології та знатимуть методики роботи з ними. Надалі – національна програма комп’ютерізації.

Компанія «Microsoft Україна» зголосилася провести навчання з поліпшення комп’ютерних компетенцій для всіх учителів 100 шкіл, що пілотуватимуть новий стандарт початкової школи в межах реформи середньої освіти в Україні. Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та керівника по роботі з закладами освіти «Microsoft Україна» Наталії Дорош.

Як раніше писала «Справжня Варта», Міносвіти оновила шкільні програми для старшокласників /учнів 5-9 класів/. Зокрема, окремими модулями до фізкультури додано  регбі, корфбол, петанк, фехтування, військово-спортивні ігри, степ-аеробіка та чирлідінг.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments