Де вільним українцям можна добре наловити риби

Середа, 5 липня 2017, 10:01
Держрибагентство відкриває свої таємниці для рибалок
Де вільним українцям можна добре наловити риби

Водойми Дніпра в районі Широкого Плеса Херсонської області. Тут незабаром з'явиться велика кількість стерляді, - повідомляє «Справжня Варта»

Хоча стерлядь вважається червонокнижною рибою, ловити її на просту "донку" в дозволений для ловів час ніхто вільним українцям заборонити не може.

Цю рибу прийнято запікати або коптити, або смажити шматочками. Страви з неї традиційно вважаються "царськими".

Нагадаємо, що стерлядь - риба з осетрових, єдиний осетр, який  живе у прісних водах. 

Веде придонний спосіб життя, обираючи найглибші місця в річках. Вона віддає перевагу прохолодній, чистій, швидкій воді, Це надзвичайно обережна риба. Інколи, переважно вночі або ввечері, вона піднімається до поверхні води, щоб поживитись комахами, зокрема одноденками, які падають на воду. Для цього риба перекидається догори черевом. Живиться стерлядь придонними організмами: черв'яками, личинками комах, іноді поїдає ікру інших риб. Узимку не живиться. У цей час табуни стерляді перебувають у глибоких ямах. Вони залишають їх лише після скресання криги, перед початком нерестової міграції.

Як повідомили у  прес-службі установи, 1,5 млн малька осетрових видів риб (стерляді) випустили у водойми Дніпра в районі Широкого Плеса Херсонської області.

Як раніше писала «Справжня Варта», річка Оскіл поповнилася 120 тисячами мальків сазана та коропа. випускали малечу просто в центрі міста Куп’янськ з острова.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments