Сто тисяч: українські абітурієнти обзавелися електронними кабінетами

Понеділок, 10 липня 2017, 20:34
Як не згадати Карпенка-Карого з його безсмертним твором про гроші «Сто тисяч». Деяким абітурієнтам, особливо філологам, ця згадка має стати в нагоді – 10 липня кількість електронних кабінетів вступників перевищила позначку в 100 тисяч.
Сто тисяч: українські абітурієнти обзавелися електронними кабінетами

Якщо бути точним, 101 910 абітурієнтів наразі зареєстрували кабінети в ЄДЕБО, і це майже половина від тієї кількості вступників, яка очікується цього року, повідомляє «Справжня Варта».

Підсумовуючи майже двотижневу реєстрацію електронних кабінетів, директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров відзначив, що навіть через певні загрози у зв’язку з масовою кібератакою система працювала у штатному режимі. Деякі вступники дійсно мали труднощі зі створенням кабінетів. Вони були пов’язані як з неуважністю самих абітурієнтів – помилки під час внесення даних, реєстрація на пошти з доменами, що перебувають під санкціями, неправильне зазначення паролів, так і з певними проблемами у співставленні масивів даних сертифікатів ЗНО та атестатів в системі. Однак саме для того, щоб оперативно виявити та виправити помилки, вступникам й було надано можливість почати реєструвати свої електронні кабінети за 2 тижні до подання заяв.

«Перші дні реєстрації електронних кабінетів дозволили побачити як сильні, так і слабкі сторони нового програмного забезпечення ЄДЕБО. Система працює – справляється з обробкою великого обсягу даних, безпроблемно завантажуються додатки, програма перевіряє валідність інформації про вступника в різних джерел (атестат та сертифікат ЗНО, паспорт) тощо. Минулого тижня була виявлена системна похибка, пов`язана з некоректним внесенням даних до бази сертифікатів ЗНО в одному з регіонів. Наразі вона локалізована і кількість проблемних реєстрацій зведена до мінімального відсотку», – розповів Олег Шаров.

Подання заяв через електронні кабінети буде відкрито вже 12 липня і триватиме до 18:00 26 липня. Реєструвати електронні кабінети можна до 18:00 25 липня. Але в МОН рекомендують всім вступникам активізуватися та не зволікати з реєстрацією, бо за статистикою більшість відмов у створенні електронних кабінетів наразі – це помилки у сертифікатах ЗНО та атестатах. Для їх виправлення вступнику необхідно звернутися до регіонального центру УЦОЯО (перелік за посиланням) або до обласних департаментів/управлінь освіти відповідно.

Щоб виявити де саме помилка – у сертифікаті ЗНО чи в атестаті – вступнику потрібно звернутися до Адміністратора ЄДЕБО та надіслати всі реквізити цих документів на електронну пошту ez@inforesurs.gov.ua або дотелефонуватися до сервісу підтримки з питань реєстрації за номером (044) 239-86-18.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments