Нацрада визначила п'ять телеканалів, які будуть вести мовлення на окупований Крим

П'ятниця, 28 липня 2017, 00:24
Переможцями конкурсу стали «UА: КРИМ», Чорноморська ТРК, ICTV, телерадіокомпанія «НБМ» і «Тоніс».
Нацрада визначила п'ять телеканалів, які будуть вести мовлення на окупований Крим

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила телеканали для мовлення на окупований Крим, повідомляє «Справжня Варта».

Регулятор підвів підсумки конкурсу на багатоканальне мовлення з використанням 50-го телевізійного каналу (стандарт DVB-T2) в Чонгарі Херсонській області та визначив п'ять телерадіоорганізацій, які отримали право мовити на цьому ТК.

Переможцями конкурсу стали:

  • Національна громадська телерадіокомпанія («UА: КРИМ»);
  • Чорноморська ТРК;
  • ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV);
  • ПІІ ТОВ «Телерадіокомпанія «НБМ»;
  • ТОВ «Телеканал «Тоніс».
  • Всього на конкурс від претендентів було подано сім заяв, телеканалу СТБ і «Правда тут» відмовлено в задоволенні заяв, оскільки вони не набрали відповідної кількості голосів.

«Проведення цього конкурсу є додатковими заходами, щоб створити додатковий канал для отримання сигналу українських телеканалів, – зазначив член Національної ради Сергій Костинський. – Надалі ми будемо збільшувати кількість і телеканалів, і радіостанцій з тим, щоб це було щільне ефективне мовлення на північ Криму».

Зараз з Чонгара ведуть мовлення чотири радіостанції: Українське радіо (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (101,4 МГц), «Радіо Крим. Реалії» (105,9 МГц), «Херсон FM» (107,8 МГц).

Як повідомлялося раніше, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила не будувати на Херсонщині нові телекомунікаційні вежі для розширення площі покриття українським мовленням території включеного Росією Криму, а значно «підняти» діючу вишку в Чаплинці.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments