У жовтні мають відбутися вибори у 146 ОТГ

Понеділок, 31 липня 2017, 10:59
На сьогодні 146 новоутворених ОТГ ризикують не отримати право перейти на прямі міжбюджетні відносини із державним бюджетом, адже там не були проведені перші вибори.
У жовтні мають відбутися вибори у 146 ОТГ

Про це повідомляє прес-служба Віце-прем`єр-міністра України, передає "Справжня Варта"

11 липня поточного року був прийнятий закон про фінансове забезпечення місцевих виборів, сказано в повідомленні.

Отже, процес проведення місцевих виборів має бути прискорений: перші вибори мають бути призначені не пізніше, ніж за 70 днів до дня виборів, а виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня перших місцевих виборів. 

Ще одним важлим фактором є те, що бюджети ОТГ, відповідно до Бюджетного кодексу, формуються до 15 жовтня. Якщо перші вибори будуть проведені пізніше, то громади не встигнуть сформуваи бюджет. 

"Йдеться про призначення медичної та освітньої субвенції ОТГ, на процес реєстрації новоутворених громад, формування виконавчих органів рад", - підкреслив Геннадій Зубко.

Зараз  на розгляді ЦВК знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 146 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 676 місцевих рад.

Як раніше писала «Справжня Варта», голови чотирьох сільських рад Ізюмського району – Оскільської, Капитолівської, Студенокської та Комарівської – підписали угоду про співпрацю.

Цьому передувало погодження громадами кожної з чотирьох сільських рад, які прийняли пропозицію сільського голови Оскола Генадія Загоруйка про об’єднання в об’єднану територіальну громаду з центром в селі Оскіл, в рамках реформи децентралізації влади в Україні.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments