Заробітну плату вчителям підвищать на 25%

Середа, 23 серпня 2017, 11:02
Зростання зарплатні педагогам заплановано на 2018 рік
Заробітну плату вчителям підвищать на 25%

Таку обіцянку дав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час перевірки роботи Центру надання адміністративних послуг в Києві, - повідомляє «Справжня Варта»

Ми маємо забезпечити подальше підвищення зарплати українським вчителям. Тому в бюджеті на наступний рік буде чергове підвищення – в рамках 25%. Це те, за що ми маємо боротися», - сказав Володимир Гройсман.

Він також додав, що Уряд започатковує  програми модернізації навчання, і розпочинає з перших – третіх класів. «Хочемо укомплектувати ці класи технічними засобами для розвитку дітей», - сказав Глава Уряду. 

Окремо він торкнувся теми зменшення кількості студентів, які мають право на отримання стипендій. Таку ініціативу озвучило Міністерство фінансів. «Ніхто нічого не буде зменшувати. Політику в освіті формує Міністерство освіти та науки України. Я зацікавлений в тому, аби ми платили стипендії студентам, які мають успіхи в навчанні. Україні потрібні молоді освічені люди. Ми будемо інвестувати в освіту, і я на цьому наголошую. Це один із найважливіших пріоритетів роботи Уряду», - сказав Володимир Гройсман. 

Як раніше писала «Справжня Варта», прем’єр відмовляється від формули RAB-тарифів на електроенергію, яку запропонували у Міжнародному валютному фонді.

«Об’єктивних підстав для росту цін на газ немає, - сказав Глава Уряду. – Ми цю формулу можемо довести. І ми в постійній співпраці з МВФ (по цьому питанню)»  

При цьому він назвав неприйнятною формулу  RAB-тарифів на електроенергію, запропоновану Національною комісією з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг. «Ми вважаємо, що ця формула призведе до збільшення оплати за електроенергію для населення. Ми це не підтримуємо», - підкреслив Глава Уряду і наголосив, що формула тарифів має бути змінена.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments