Шухевич - не запроданець та не колабораціоніст - В’ятрович

Понеділок, 28 серпня 2017, 19:34
"Шухевич шукав союзників для реалізації головної мети – незалежності України. Німці певний період вважалися такими союзниками"
Шухевич - не запроданець та не колабораціоніст - В’ятрович

Таку думку висловив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, коментуючи "галас щодо перейменування у Києві проспекту Ватутіна на проспект Шухевича", - повідомляє «Справжня Варта»

В’ятрович: "На певному етапі Шухевич шукав союзників для реалізації головної мети – незалежності України. Німці певний період вважалися такими союзниками. Ми й зараз шукаємо союзників, теж би були вдячні США за летальну зброю. Шухевич знайшов в собі внутрішні сили піти на конфлікт з німцями,  організувати боротьбу проти них, коли побачив їх антиукраїнську політику. Спроби представити Шухевича як запроданця чи колабораціоніста – антиісторичні".

За його словами у другій частині свого інтерв’ю “Народній Правді”, легенда щодо участі «Нахтігаля» в єврейських погромах літа 1941 року виникла 1959-1960 років і була спрямована не проти Романа Шухевича, а проти Теодора Оберлендера, який в 1941 році був німецьким офіцером в «Нахтігалі», а в 1950-х роках був міністром в уряді Конрада Аденауера, тому радянська пропаганда намагалась скомпрометувати Аденауера та Оберлендера.

Як раніше писала «Справжня Варта», Інститут Нацпам’яті рекомендував перейменувати проспект Героїв Сталінграда у Харкові.

Про це йдеться у листі голови Українського інституту національної пам’яти Володимира В’ятровича, який отримали у Харківській обласній організації ВГО «Сокіл». Окрім того, Інститут національної пам’яти підтримує ініціятиву сокільців назвати проспект на честь героя російсько-української війни, сокільця, свободівця Мирослава Мисли, який загинув на фронті у жовтні 2016 року.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments