Поліція з "рибними інспекторами" починає системно "трясти" рибалок

Вівторок, 29 серпня 2017, 10:03
Потенційних бракон'єрів шукатимуть як серед промисловиків, так і серед любителів
Поліція з "рибними інспекторами" починає системно "трясти" рибалок

Під контроль планується поставити ринкову торгівлю та вилов риби безпосередньо на водоймах, - повідомляє «Справжня Варта».

Про це йдеться в угоді, яку на п'ять років підписали Держрибагенство та Національна поліція України.

Йдеться про спецоперації відносно рибалок-промисловиків, що перевищують квоти, рибалок любителів, які свідомо порушують закон, дотримання законодавства в частині продажу риби (біоресурсів) на ринках, правил проходження технічного огляду суден та діяльності на риболовецьких суднах тощо.

Заплановано запровадити дієві механізми виявлення  можливих корупційних проявів  та «схем» у рибному господарстві. Особливо  у сфері  контролю за виловом риби у промислових масштабах, роботі працівників  новостворених управлінь рибоохоронного патруля.

Крім того, у Верховній Раді перебуває законопроект щодо підвищення відповідальності за порушення правил рибальства (№5262). Цей законопроект передбачає збільшення мінімального штрафу до 1700 грн (максимально до 255 тис. грн), крім відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування водних біоресурсів, відповідно до постанови КМУ №1209.

Як раніше писала «Справжня Варта», після випадку ботулізму поліція посилила перевірки торговців рибою.

Рейди проводяться в супермаркетах, на ринках. Також перевіряють кіоски і лотки біля метрополітену. Тобто, під рейди потрапили, перш за все, ті підприємці чи приватні особи, які потенційно можуть продавати споживачу не зовсім якісну продукцію. А це, беручи до уваги спеку, може поставити під загрозу здоров'я харків'ян

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments