Українцям дозволили здирати шкіру з продажних суддів?

Вівторок, 29 серпня 2017, 19:27
Висновок Вищої ради правосуддя надає можливість двоякого трактування
Українцям дозволили здирати шкіру з продажних суддів?

За висновком Ради, у таких випадках прийняття якихось рішення щодо дій активістів відноситься не до компетенції вищих судових інстанцій, а вирішується на місцях.

Зрозуміло, що мається на увазі тільки символичне вираження громадськістю своєго ставлення до того чи іншого судді, у дусі публічного показу репродуцій з відомої картини Давида та історії, яку розповів Геродот, - повідомляє «Справжня Варта».

Нагадаємо, що «Суд Камбіса» або «Здирання шкіри з продажного судді» - картина-диптих нідерландського художника Герарда Давида. Згідно з легендою Геродота, перський цар Камбіс наказав зняти шкіру з корумпованого судді та обтягнути нею суддівське крісло.

На засіданні Ради правосуддя 29 серпня було розглянуто повідомлення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Віталія Мишка. Він оцінив саме таку публічну демонстрацію репродукції картини «Здирання шкіри з продажного судді», як втручання в його діяльність.

Але Вища рада правосуддя визнала, що для протидії зловживанню правами, порушення порядку в судовому засіданні процесуальним законодавством передбачено застосування заходів процесуального примусу до осіб, які заважають здійсненню правосуддя шляхом постановлення ухвал. А дії, про які повідомив суддя, не можуть бути підставою для застосування заходів з боку Вищої ради правосуддя

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments