Справу хабарників на будівництві проекту "Стіна" /«Євростіна»/ направлено до суду

Понеділок, 4 вересня 2017, 17:37
За справою проходять прикордонники та підприємці
Справу хабарників на будівництві проекту "Стіна" /«Євростіна»/ направлено до суду

Як повідомили у військовій прокуратурі Центрального регіону України, до відповідальності притягнуті посадові особи Державної прикордонної служби України, - повідомляє «Справжня Варта»

Обвинувачення -  вимагання у підприємця «винагороди» за нестворення перешкод під час виконання умов договору щодо будівництва об’єкту «Євростіна», а саме  підписання актів приймання – передачі виконаних робіт, перерахування коштів комерційному товариству за договором та нерозірвання договірних відносин з комерційним підприємством.

Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Як раніше писала «Справжня Варта», семеро учасників розтрати коштів проекту «Стіна» арештовані.

Упродовж 10–11 серпня 2017 року Солом’янський районний суд м. Києва, розглянувши клопотання детективів НАБУ та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, обрав запобіжний захід семи підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим (так званий проект «Стіна»).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».  

comments powered by HyperComments